THE WEIGHT OF ELEPHANTS

★★★★☆☆

Daniel Joseph Borgmans delvist danskproducerede THE WEIGHT OF ELEPHANTS blev vist på CPH:PIX, hvor den druknede lidt i det omfattende program. Men den viser sig faktisk at være en fin lille film, der behandler børns ensomhed med betydelig sensitivitet.

New Zealandske Daniel Joseph Borgman har selv skrevet filmens manuskript og udviser en særlig fornemmelse for at instruere børn. Ikke mindst den lille Demos Murphy gør indtryk i hovedrollen som den forknytte dreng Adrian, der er blevet forladt af sin forældre. Nu bor han sammen med sin bedstemor og sin sindslidende onkel, men lider stadig under savnet af en mor og en far.

THE WEIGHT OF ELEPHANTS fortæller sin historie i et sindigt tempo, men gudskelov gør den det i udsøgte billeder, som fotografen Sophia Olsson bør roses for. Sammen med Borgman fanger hun en sarthed hos børnene, som er sjælden. Også Kristian Eidnes Andersens lyriske musik og lydside bidrager positivt til at skabe en skrøbelige verden, hvor børns sårbarhed for alvor blive nærværende.