FORFØRERENS DAGBOG

★★★★★★

På Mungo Park har man i år fået den genistreg at dramatisere Søren Kierkegaards mesterværk FORFØRERENS DAGBOG, og det kunne jo sagtens være gået rigtig galt, men i Martin Lyngbos opfindsomme iscenesættelse findes en fuldkommen balance mellem gammelt og nyt, således at teksten respekteres, uden at et moderne publikum keder sig et sekund. Ved hjælp af en håndfuld veloplagte skuespillere anført af elegante Kasper Leisner som den beregnende Johannes oplever vi kærlighedens destruktive magt på nært hold.

Når følelserne bliver for store, bryder de medvirkende ud i sange med musik af Sander og Anne Linnet, men det er Kierkegaards ord, der fornuftigt nok har hovedfokus og man kan ligefrem mærke, hvilken fryd det er for alsidige Christine Albeck Børge at sige replikker som "Jeg har gigt i hovedet", "Død og pestilence" m. fl. Hvem siger at Kierkegaard ikke havde humor ? Og som den stakkels Cordelia, der udsættes for følelsesmæssig manipulation af den afstumpede Johannes, er Marie Bach Hansen både rørende og velsyngende.

FORFØRERENS DAGBOG er en triumf for Mungo Park og for Martin Lyngbo i særdeleshed. Årets forestillingen ? Et godt bud i al fald.