SKOVENS HEMMELIGE RIGE – 3D

★★★★☆☆

Den erfarne animationsinstruktør Chris Wedge (Ice Age) har denne gang kastet sig over en forunderlig fortælling om en gruppe miniature mennesker kaldet Bladfolket, der befolker skovbunden. Teenagepigen Mary Katherine skrumper en dag ind, og erfarer, at de diminutive skovvæsner som hendes far forsker i, virkelig ER til!

Chris Wedge gør glimrende brug af 3D, når det lille folk jages af enorme skabninger som f.eks. en mus og i det hele taget fremstår SKOVENS HEMMELIGE RIGE, som sæsonens hidtil flotteste animationsfilm. For mange karakterer og en lidt for tilsukret grundtone trækker dog ned, og hovedrolleparret synes også i dette filmeventyr lidt for ferskt. Men heldigvis rummer filmen også festlige sidefigurer som f.eks. to slimede snegle og en trebenet moppe.

To af Danmarks travleste unge skuespillere, Mille Lehfeldt og Allan Hyde, yder solide indsatser for at gøre hovedrolleparret interessant. Anne Oppenhagen Pagh har overtaget rollen som Bladfolkets dronning fra Beyoncé, uden at der går nogen skår i glæden af den grund, og Beyoncé-fans bliver da ikke snydt for originaludgaven af hendes sang under de afsluttende credits.

Det er dog ydre pragt, snarere end indre glød, der synes at præge det endelige resultat, men mon ikke mange børn vil nyde at komme på rejse ind i dette magiske univers, der unægteligt føjer en ny dimention til en evt. forestående skovtur ?