Månendens interview:

ALLAN HYDE

Selvom Allan Hyde kun er 23, har han allerede for længe siden kunnet fejre 10 års skuespillerjubilæum.
Og det er ikke svært at se hvorfor også udlandet har haft bud efter det unge talent, for udover et nydeligt udseende er der noget umiddelbart sympatisk kækt og afvæbnende energisk over ham.

Allerede som 11-årig fik Allan Hyde smag for skuespilleriet efter at have medvirket i en skolekomedie. Bortset fra det
internationale efternavn, der indikerer en sammensat personlighed, havde hverken han eller familien nogen relation til branchen, men efter nogle castings, scorede han den vigtige drengerolle i en opsætning af "Les Miserables" i Parken.

"Derefter søgte jeg ind på Eventyrteatret, hvor jeg startede som legomand og endte med at få nogle sange. Vi var en masse børn, der virkelig brændte for det, så her fik jeg også nogle gode venner. Jeg begyndte snart at lægge stemme til tegnefilm (er p.t. premiereaktuel som helten i "Skovens hemmelige rige"), og kom med i Det Ny Teaters opsætning af "Sound of Music". Min drømmerolle som barn var lurendrejeren i "Oliver Twist", men den var jeg desværre blevet lidt for gammel til, Heldigvis kom jeg dog til at spille en lignende rolle i "Peters Jul".

Det meste af min fritid gik med den slags opgaver, men heldigvis kan jeg godt li’ at ha’ travlt."

En rolle som følsom punkerdreng i TV-serien "Album" ændrede dog karrierens retning. Nu piplede det frem med roller i diverse kort- og novellefilm.

"To måneder før studentereksamen fik jeg så et opkald vedr. en rolle i en stor amerikansk TV-serie. Jeg var på skiferie i
Frankrig, da jeg fik opkaldet, og har sikkert lydt noget tømmermænds-agtig, men kom da til casting om søndagen og vi fik da også sendt et bånd til USA. "Vi hører nok aldrig noget fra dem" tænkte vi, men få dage efter blev jeg ringet op og fik at vide, at jeg havde fået rollen og skulle begynde tre uger efter. Det var lige midt i min studentereksamen og jeg skulle være væk i to måneder, så jeg var nødt til at vælge. Jeg snakkede meget med mine venner, mine forældre og min rektor, og valgte så at sige ja til tilbudet."

Det skulle vise sig at være en af de bærende roller i den stort anlagte TV-serie "True Blood", og med det fulgte enorm
opmærksomhed.

"Alene første afsnit blev set af over 6,9 millioner mennesker, så det var jo helt vildt. Jeg fik flere tusinde facebook-anmodninger samme dag, og var slet ikke klar på den del af det. Det var skide spændende.

Men efter optagelserne tog jeg tilbage til Danmark, for jeg havde jo betalt for min studenterhue og vognturen, så jeg kørte med i vognen alligevel.

Min amerikanske agent rådede mig dog til at komme tilbage til USA, når "True Blood" blev sendt, og det råd fulgte jeg. Jeg gik til et hav af castings, men det kom der nu ikke noget ud af, for man er oppe imod så mange derovre, og jeg havde på det tidspunkt en ret tyk accent."

Idag taler Allan Hyde dog et flot og flydende amerikansk, for han endte med at blive boende i knap tre år. Han kom dog hjem fra tid til anden for at medvirke i danske produktioner, og havde bl.a. en temmelig grænseoverskridende rolle i den
anmelderroste ungdomsfilm, "You and Me Forever".

Her skulle han bl.a. kysse kollegaen Cyron Melville. Allan Hyde virker dog ikke som en fyr, der går af vejen for udfordringer, men samtidig med nok sund fornuft til at kunne håndtere dem. I den prisbelønnede kortfilm "En forelskelse" har den ca. 30 år ældre Lars Brygmann hånden nede i bukserne på ham og i en ny filmskolefilm dyrker han inden for kort tid sex med fire piger.

"Jeg synes det er sjovt at lave noget forskelligt, man lærer jo af det hele… I Los Angeles er folk tit så bange for at miste kontrollen og nervøse for et uheldigt billede og den slags. Men jeg tror, at man spænder ben for sig selv ved at være
så forsigtig. Hvis du laver alt muligt forskelligt, så vender publikum sig til det, og folk kan sagtens tage dig seriøs alligevel.

Sean Penn laver selvfølgelig ikke alt mulig lort, tager sig selv meget alvorligt. Men det er ikke min personlighed. Jeg kan bedre li en type som Matt Damon, selvom han ikke hører blandt mine favoritskuespillere. Men han kan godt pjanke, og samtidig lave seriøse ting."

Den mere fjollede side af sit talent får Allan Hyde afløb for i en kortfilm, som han selv har været med til at lave, mens han
boede i USA. Sammen med en kammerat spiller de Brødrene Olsen som unge i 12-minutters musical.

"Vi præsenterede den for "Brødrene Olsen" forleden og de tog rigtig godt imod den."

Allan Hyde dukker op i en række nye projekter i den kommende tid. Til efteråret kan man bl.a. se ham i spillefilmene "Koldbøttefabrikken" og "En dans på roser", og så har han påtaget sig rollen som Peter i den nye runde af "Far til fire"-filmene.

"Jeg vil også gerne prøve at spille klassisk teater. Min ynglingsforestilling er "Vi venter på Godot", og jeg har en svaghed for det absurde teater. Jeg kan godt savne at stå på en scene, og spille en tekst fra den ene ende til den anden fremfor at skulle springe i det, som man hele tiden skal på film."

Man er dog ikke i tvivl om, at det kun er spørgsmål om tid før Allan Hyde også får denne skuespillerdrøm opfyldt, for med den nysgerrighed og spilleiver, han besidder, må den 23-årige skuespiller være en gevinst for enhver produktion.