SHREK

★★★★☆☆

Tegnefilm som "Skønheden og udyret", "Den lille havfrue" og "Aladdin" har høstet succes som scenemusicals – ikke mindst i Danmark. Derfor kan det ikke undre, at man i Forum har gjort en kæmpeindsats for at få musical-versionen af SHREK til at fænge. Men hvor de tre Disney-film alle havde gode sange selv i tegnefilm-versionen, så tåler musikken i SHREK ikke sammenligning. Maria Lucia kan ellers nå alle de høje toner som den storpruttende prinsesse og Szhirley giver sædvanen tro både kraft og sjæl til sine sange.

Det er dog i masseoptrinene, at SHREK fungerer bedst. Her får den dynamiske instruktør Kenneth Kreutzmann kyndig hjælp af koreografen Tim Zimmermann og et hold velfungerende sangere og dansere – blandt dem Julie Steincke, Silas Holst, Kristine Yde og Morten Kjeldgaard. Vi får desuden en række musical-historiske hints til både Bob Fosse og lagkage-scenen i filmklassikeren "The Great Ziegfeld", hvilket virker passende, eftersom SHREK også i tegnefilm-versionen stjal med både næb og klør.

Niels Olsen gemmer sig grundigt inde bag SHREKs grønne facade, og selvom rollen både kunne spilles og navnlig synges mere sprudlende, så har Niels Olsen en umiddelbar elskelighed, der skinner igennem enhver farve, og som synes at være en forudsætning for at kunne få rollen hjem.

Alexandre Willaume har det sværere i rollen som æslet. Først og fremmest kæmper han imod mindet om Eddie Murphys overdådige originaludgave. Willaume er en god skuespiller, der tilmed synger bedre end de fleste, men han er ikke fra naturens hånd komiker, og det kræver rollen som æslet. Uanset hvor meget Alexandre Willaume slider i det, så fordrer rollen snarere en Peter Frödin. Omvendt slår den fjogede Martin Brygman slet ikke til i sine store numre, og selvom han har en af musicalens bedste roller, får han skuespillermæssigt alt for lidt ud af at agere lavbenet skurk.

SHREK skal dog nok underholde store og ikke alt for kritiske børn, der værdsatte filmen, og også udenfor scenen har man sørget for den helt rigtige SHREK-stemning med grønt lys og grønne popcorn. Mindre børn spiser tilmed gratis i Forums
udmærkede restaurant, hvis de ledsages af en voksen, så man kan roligt finde det grønne tøj frem og snuppe hele pakken i Forum.