STORIES WE TELL

★★★★☆☆

Sarah Polley, der skabte den vidunderlige Julie Christie-film "Away From Her", forsøger sig nu som dokumentarist med den meget personlige STORIES WE TELL. Her beretter hun og hendes nærmeste om den familiehemmelighed, der kastede et nyt lys på de indbyrdes relationer.

Sarahs forældre var som unge teaterskuespillere med Sarahs vitale mor i de roller, som Sophia LOren spillede i filmene "Fangen fra Altona" og "Ægteskab på italiensk". En vittighed om, at Sarah måske har en anden far, viser sig mange år senere at have en alvorlig baggrund. Ironisk nok viser den potentielle biologiske far sig at være en Oscar-nomineret producent af filmen "Lies My Father Told Me".

Sarah Polley lader ikke blot alle de involverede berette om fortiden, men flere af dem får også lov til atkommentere filmens form og Sarahs rolle i den. Hvad der meget vel kunne være endt som en lukket hjemmevideo, får almen relevans og handler i mindre grad om far-datter relationen, og i højere grad om familiestrukturens evigt foranderlige mosaik.

I sidste ende virker filmen som een stor kærlighedserklæring til den generøse mand, Michael, der trods manglende lidenskab i ægteskabet alligevel var en far for hende igennem hele hendes barndom. Han viser sig også at være en begavet forfatter, og Polley har da også klogeligt indarbejdet hans egne skriverier i den endelige film, og dermed sikret filmen et poetisk lag, der bevæger.