THOUSAND THREADS

★★★★☆☆

JOYRIDE ***

YOUR MAJESTIES *****

De lukningstruede dansehaller holder fanen højt med deres årlig festival "Thousand Threads", der giver mulighed for at møde en række spændende internationale navne.

Blandt disse er britten Colin Poole, der starter sin 25 minutter lange soloforestilling JOYRIDE med at klæde sig af. Herefter følger en fascinerende dyrisk dans, hvor han med munden flytter rundt på tøjstykker, som et rovdyr sorterer sit bytte, alt i mens han holder øje med publikum. Desværre begynder han pludselig at tale med publikum om grænser, og så kan det være svært at genfinde intensiteten i dansen, selvom et sjælfyldt Motown-klassiker med Gladys Knight naturligvis hjælper på det.

Selvom YOUR MAJESTIES stammer fra 2010, synes den at få ny aktualitet i disse dage, hvor diverse Nobel-priser uddeles. For udgangspunktet er netop Præsident Obamas tale, da han modtog Nobels fredspris for få år siden. Den østrigske danser og skuespiller Alex Deutinger fremfører teksten med imponerende tekstmæssigt sikkerhed, mens hans bevægelser dikteres kropsligt af spanske Marta Navaridas. En påmindelse om hvordan vor tids politikere er koreograferet ned til mindste detalje, men også mere end det.

For Deutinger og Navaridas lægger bevidst konservativt ud, så bevælgelserne i det store og hele passer til de bevægelser, som diverse statsledere benytter sig af, når de holde tale. Men gradvist udvikler kropssproget sig i stadig mere grotesk retning, hvor samlejebevægelser illustrerer religiøse påvirkninger og hvor ordet krig bliver sagt med hovedet skjult i hænderne.

Tre kvarter er lang tid – mest af alt for de to medvirkende – men takket være et bevægelsesmønster i konstant udvikling mister vi aldrig koncentrationen.