HJÆLP!

★★★★☆☆

Tre søstre drager på en farefuld rejse for at finde deres mor. Det er udgangspunktet for Anna Bros stykke HJÆLP!, der
samtidig markerer Maria Walbom Vinterbergs første nye forestilling som chef for Teatret ved Sorte Hest. Hun har selv påtaget sig instruktøropgaven og underholdningsværdien fejler bestemt ikke noget.

Konceptet med den forsvundne mor og hendes breve forekommer lige lovlig konstrueret, og vi havner for ofte i karikaturkomikken. HJÆLP! opnår dermed ikke den dybde, der også stræbes efter.

Men Anna Bro har afgjort sans for sjove replikker, og når Helle Dolleris i rollen som den ansvarsfulde kleptoman-storesøster kalder den mellemste søster for “mere almindelig end gennemsnittet”, så må man trække på smilebåndet. Julie R. Ølgaards mellemste søster virker tilmed ret hårdkogt, idet hun har sat sig for, at den baby, hun bærer i maven, skal ryges ud.

Den yngste søster, der spilles af en uhyggelig tynd Laura Christensen, fortaber sig i østens mystik for at finde ro i sjælen, men gemmer på en betydelig aggressivitet, og synes da også blottet for humor.

Det veloplagte trekløver fungerer trods forskelligheder troværdigt som søstre på scenen, og sender sammen med de øvrige kvinder bag HJÆLP! et forfriskende feministisk signal, der meget vel kan blive symtomatisk for Teatret ved Sorte Hests fremtid?