CLOUD ATLAS

★★★★☆☆

Blandt årets mest storslåede produktioner hører afgjort CLOUD ATLAS, og selvom den ikke kan siges at være helt vellykket, så er den afgjort seværdig. Temaet om global samhørighed mellem alle folkeslag alle steder og til alle tider kan måske lyde lidt søgt på papiret, men fortalt i billeder går det an.

Tre instruktører (Tom Tykwer samt Lana og Andy Wachowski) kan måske synes lige i overkanten, selv for en film på knap 3 timer og er formodentlig også årsagen til, at CLOUD ATLAS flagrer lidt.

Spørgsmålet er også, om ideen med at lade mange stjerner spille flere forskellige roller ikke forstyrre mere end den gavner? Man bruger i al fald en del af sin opmærksomhed på at genkende Tom Hanks, Susan Sarandon, Halle Berry og Hugh Grant bag de forunderlige masker. Man får dog også udvidet opfattelsen af hvad disse skuespillere kan, og det er ikke kun sminkørernes fortjenester.

De mange enkelte historier når ikke sammen før til slut, og da kun til dels. Teknikken forfører dog, og såvel kulisserne,
fotograferingen. de visuelle effekter, musikken og naturligvis sminkearbejdet imponerer i sjældent grad.

Først og fremmest glæder man sig over, at CLOUD ATLAS ikke er endnu en forudsigelig Hollywood-cocktail, men et vildt
ambitiøst filmprojekt med mod og vilje til originalitet. Den slags eksperimenter plejer at være forbeholdt de smalle film,
men det tjener alle Oscar-vinderne til ære, at de bakker op om dette krævende, men ultimativt givende storværk.