THE SESSIONS

★★★★☆☆

Ben Lewin har både skrevet og instrureret dette usædvanlige komedie-drama om en næsten lammet mand, der i en alder af 38 beslutter sig for at prøve sex for første gang. Han hyrer derfor en slags sex-terapeut til at varetage opgaven.

John Hawkes, som vi husker fra en Oscar-nomineret birolle i "Winter’s Bone", finder en fin balance mellem latter og tårer, og Helen Hunt leverer rollen som sex-terapeuten med en overraskende frigjorthed, der skaffede hende en Oscar-nominering i år.

Det kan forekomme lidt hyklerisk, at vi kun skal se kvindelig nøgenhed, når filmen nu handler om mandens forsøg på at få en orgasme, men på det punkt har kønsrollerne ikke ændret sig i Hollywood.

Filmen har dog en frisk og rimelig ligefrem tone i sproget, som gør, at man tilgiver meget. F.eks. den lidt tegneserie-agtige præst, som William C. Mary forsøger at gøre troværdig. For filmen er baseret på en virkelig historie, og dens force er da også, at den sætter fokus på, at handikappede ikke blot har behov for, men også ret til kærlighed.