SHAKESPEARE’S WOMEN

★★★★☆☆

På scenen i Krudttønden kan man p.t. nyde en skæg lille engelsksproget forestilling om verdens største dramatiker William Shakespeare og de kvinder, han gav liv via sine stykker. Vi møder ham sent i karrieren, hvor han kæmper med at skrive og på skift hjemsøges af sine legendariske kvindeskikkelser, fra Ofelia til Cleopatra.

Instruktøren Barry Mckenna har med enkle midler skabt en stemningsfuld ramme, der giver mulighed for disse kvindefigurer at flagre ud og ind af forestillingen, og med en spilletid på en time og tyve minutter har han fundet den helt rigtigt balance mellem form og indhold. SHAKESPEARE’S WOMEN er samtidig en ganske underholdende affære serveret med en god portion britisk lune, men kræver nok en del kendskab til Shakespeares værker, hvis man skal have fuldt udbytte af de mange litterære referrancer. Man kan dog sagtens nyde forestillingen alligevel, og den spilleglæde, der er forudsætningen for den.

That Theatre Companys kunstneriske leder Ian Burns har mange fine aspekter med i sin fremstilling af den plagede William Shakespeare og Linda Elvira imponerer i et væld af småroller, ikke mindst som Shakespeares trofaste opvarterske. Christiane Bjørg-Nielsen kæmper bravt for at nå op på samme niveau dramatisk og sprogligt, og har også komponeret flere små sange, som på harmonisk vis indgår i forestillingen.

Dejligt at se, at man efter det flove pantomime-show "Aladdin" igen har fundet melodien i Krudttønden, for vi kan slet ikke undvære disse engelsksprogede teaterforestillinger som en del af det københavnske teaterrepertoire.