EVERYBODY IN OUR FAMILY

★★★☆☆☆

På trods af titlen er EVERYBODY IN OUR FAMILY ikke nogen familiefilm i almindelig forstand. Vi følger derimod den rumænske Marius i hvad udvikler sig til at være en gruopvækkende dag. Alt tegner ellers lyst, da han besøger sine umiddelbart søde forældre for at låne bilen, så han kan tage sin deltid-datter Sofia med til stranden. Det udvikler sig dog til et højdramatisk skænderi, inden han kan begive sig hen for at hente Sofia hos barnets moder Otilia og dennes nye mand. Men da Sofia ikke er helt rask, er man ikke indstillet på at lade Sofia komme med, og det kommer til slagsmål med fatale konsekvenser.

Instruktøren Radu Jude får os til at forstå alle karakterers handlemåder samtidig med at vi ser katastrofen nærme sig. Marius har tydeligvis et problem med at styre det temperament, han muligvis har arvet efter faderen. Men han får heller ikke et ben til jorden, når han først har trådt forkert.

Filmen lægger ikke skjul på, at barnet bliver offer for de håbløse forældres manglende evne til at kommunikere. Dette
forekommer dog en smule hyklerisk , når man tænker på de voldsomme scener instruktøren lader den lille pige medvirke i. Det kan bestemmt ikke være sundt for et barn at medvirke i EVERYBODY IN OUR FAMILY, og filmens etiske mangler kaster derfor en grim skygge over filmen. Ikke det heldigste valg for Cinematekets programplanlæggere, der også rent publikumsmæssigt burde have fundet filmen uegnet til de mange visninger som månedens film.