TYSKE FILMDAGE

tyske

Udvalgte filmtitler:

ALMANYA – WILLKOMMEN IN DEUTSCHLAND ★★★★★☆
TAVSHEDEN (DAS LETZTE SCHWEIGEN) ★★★★☆☆
DAS LIED IN MIR ★★★★☆☆
VINCENT WILL MEER ★★★★☆☆
3 (DREI) ★★★★☆☆

Igen i år kan man mæske sig med tyske film, når Grand Teatret byder på en række af de senere års mest markante tyske film. Og selvom det er nogle år siden, at film som GOODBYE LENIN, MOD MUREN, DER UNTERGANG og ANDRE FOLKS LIV markerede en ny opblomstring for tysk film, så forekommer standarten stadig høj – ikke mindst teknisk.

Årets åbningsfilm ALMANYA – WILLKOMMEN IN DEUTSCHLAND viser sig at være en festlig og uhyre velspillet komedie om en tyrkisk gæstearbejders møde med livet i Tyskland. Filmen får med humor spidet fordomme både i Tyrkiet og Tyskland, og burde have en chance som del af det faste repertoire i danske biografer.

TAVSHEDEN (DAS LETZTE SCHWEIGEN) er et psykologisk kriminaldrama med Ulrich Thomsen i en markant rolle, mens DAS LIED IN MIR skildrer en tysk piges forsøg på at finde sine rødder og forlige sig med fortiden i Buenos Aires. I VINCENT WILL MEER møder vi tre meget forskellige mennesker. der kæmper med problemer som spasmer, spiseværing og paranoia. Hovedrollen spilles af den karismatiske Florian David Fitz, der også har skrevet filmens manuskript, der synes ikke så lidt inspireret af Rain Man.

Endelig kan man opleve den ellers noget overvurderede Tom Tykwers hidtil bedste film, 3 (Drei), som er trekantsdrama med et ganske originalt twist. Filmen får også dansk premiere på et senere tidspunkt.

link til Grand Teatrets hjemmeside