ERIK GRIP

JEG ER HER ENDNU

af

GYPS FULVUS PUBLISHING

★★★★★☆

Han er her endnu, Erik Grip, og gudskelov for det. Danmarks fineste visesanger har med tiden fået en sårbarhed i stemmen, som giver ham direkte adgang til endnu flere hjerter i det land, han tydeligvis elsker så høj.

JEG ER HER ENDNU er en dejlig påmindelse om, at Erik Grips kunstneriske integritet er uanfægtet af vind og vejr, og et langt livs udfordringer. Der er en lethed i tonen, der aldrig virker overfladisk og hurtige nedslag til noget dystert og dunkelt. Men hvem kan bevare pessimismen, når "Livet er en gulerod".

Et par af medproducenten B-Joes numre giver Erik Grip mulighed for at vise, at han også kan synge blues. Også strejf af jazz og country vidner om Erik Grips alsidige musikalitet.

Man kan mene, at Tove Ditlevsens tekst til "Februar" har fået en forkert melodi, og den knap to minutter lange duet med Henrik Gunde i al fald ikke er et højdepunkt på CD’en. Så fryder man sig mere over Niels Brunses fine "God morgen lille land", hvor ordene ligefrem bliver venner med Carsen Johannes Mørchs musik. Også Peter Vuust og Ole Grønnes "Med livet som indsats" gør indtryk – melodisk såvel som tekstmæssigt.

CD’ens sidste nummer "Høstvise" har bl.a. Tove Jansson bidraget til. Mange kende hende mest fra historierne om "Mummi-troldene", men som den fremgik af den fremragende finske film "Tove", så havde Tove Jansson mange talenter.

"Høstvise" bliver i Erik Grips blødende smukke fortolkning et numre, der pludselig kan få tårer frem i øjnene hos lytteren, selvom han står og vasker op.

En smukkere finale kunne hverken vi eller Erik Grip have ønsket.

 

(Michael Søby)