MADAME BOVARY

★★★☆☆☆

Elisa Kragerup har i de sidste par sæsoner været en lysende
komet på den danske teaterhimmel, hvis man i al fald skal tro
hovedparten af de københavnske anmeldere. Ikke mindst i Det Kongelige Teaters røde rum har hun tryllet, men denne gang er magien udeblevet. Man genkender muligvis historien om MADAME BOVARY i forestillingen, men det bliver kun essensen af bogen vi får – en forenklet og vulgariseret version, som primært synes at have til opgave at
berøve teksten poesi.

Helle Fagralid gør det ellers på de givne betingelser udmærket i titelrollen, hendes fald er pinefuldt at overvære, hvorimod Maria Rossing og Nicolai Dahl Hamilton for anden gang i denne sæson synes ladt i stikken.

Den komplekse rolle som hr. Bovary forekommer forvandlet til en hyggelig bamsebjørn i skikkelse af den ellers ganske talentfulde Rasmus Bjerg. Som Madame Bovarys elskere forekommer Mikkel Arndt og Thomas Hwan alt for ferske og kernesunde. Heldigvis er der Helle Hertz, der låner autoritet til rollen som den nådesløse svigermor.

Palle Steens Christensens moderne scenografi udnyttes maksimalt, selvom man længes efter en klassikeropsætning, hvor instruktøren tror både på tidsbilledet og karaktererne i hitorien.