KILLING THEM SOFTLY

★★★☆☆☆

Brad Pitt har efter kunstneriske successer som "Tree of Life" og "Moneyball" vendt tilbage til den type macho-film som altid har været en den af karrieren.

KILLING THEM SOFTLY fremstår som teknisk kompetent arbejde, men det til tider lidt slæbende tempo vil muligvis skuffe fans af kriminalfilmsgenren.

Instruktøren og manuskriptforfatteren Andrew Dominik fortæller om en blodig hævnaktion i et amerikansk undergrundsmiljø sideløbende med at vi mindes om den politiske virkelighed i et kriseramt USA. Soundtracket er derimod krydret med blide crooner-klassikere fra fordoms så lykkelige tider, men videre dybt bliver det nu aldrig.

Ligesom i "The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford" får Andrew Dominik en god præstation ud af Brad Pitt, og i biroller glæder man sig over Richard Jenkins (Pitts medspiller i "Burn After Reading") og Soprano-stjernen James Gandolfini i sin hidtil bedste filmrolle. Men klicheerne tynger mere og mere, og rigtig spændende bliver filmen aldrig. Den ligner en stiløvelse, og lander et uheldigt sted mellem kunstneriske og kommercielle hensyn.