MONOS

★★★★☆☆

Alejandro Landes’ columbianske billedepos MONOS skildrer den trøstesløse tilværelse for otte børnesoldater. De holder en hvid kvinde til fange og får også til opgaven at passe på en ko.

Men efter en våd aften kommer en af børnene til at skyde koen, og da det kommer til at gå ud over gruppeføreren Ulv, tager denne sit eget liv. Gradvist bliver gruppen mere og mere splittet og da deres fange flygter ind i junglen, forværres situationen.

MONOS har med rettet vundet en lang række internationale filmpriser, ikke mindst på grund af Jasper Wolfs besnærende billedside og Mika Levis forunderlige musik bidrager yderligere til en original lydside. MONOS byder ligeledes på nogle bemærkelsesværdige skuespillerpræstationer af det relativt unge hold.

Den kønsligt tvetydige Rambo spilles følsomt af Sofia Buenaventura, men også Julián Giraldo som Ulv og Moises Arias som Big Foot gør indtryk. Ligeledes bør Julianne Nicholson nævnes som den tilfangetagne kvinde.

MONOS kan lige en moderne version af "Fluernes herre", men virker på godt og ondt mere defus i sin fortælling samtidig med at den har en sanselig kvalitet, der fascinerer. Den fortjener at blive set på et stort lærred.