DE URØRLIGE

★★★★★☆

"Dykkerklokken og sommerfuglen" gav et sjældent fint portræt af tilværelsen set fra en handikappet mands synsvinkel. Men handikappede karaktererbliver ofte henvist til sentimentale feel-good film ala "Den 8ende dag", "Duften af kvinde" og "Rain Man". Det gælder også Francois Cluzets karakter i "DE URØRLIGE", en af sidste års største kassesucceser i Frankrig og afgjort en af de bedre film af slagsen.

Cluzet spiller en lam mand, hvis liv får tilført ny energi, da han ansætter en uortodoks og tidligere kriminel farvet fyr som hjælper. Han spilles uimodståligt charmerende af Omar Sy, der faktisk vandt over Oscar-vinderen Jean Dujardin (The Artist), da det franske Film Akademi uddelte deres årlige César-priser, hvilket måske nok var lige i overkanten.

Instruktørerne Olivier Nakache og Eric Toledano har skabt en dynamisk og morsom komedie, der også bør lokke danskerne i biografen. En del af filmens overskud går tilmed til handikappede, så også på det plan har filmfolkene hjertet på rette sted.