MIDSOMMER

★★★★☆☆

Café Teatret overrasker positivt med forestillingen MIDSOMMER, et behageligt og tiltrængt brud med den lidt højpanede teaterform, som har præget teatret i de
senere år.

MIDSOMMER fremstår som ligefremt og umiddelbart tilgængeligt teater om to midaldrende menneskers turbulente kærlighed. Handlingen udspiller sig i Edinburgh (selvom der noget forstyrrende gøres nar af Køge ?) Da dramatikeren David Greig tilmed er skotsk, så spiller alkoholen også i dette stykke en vigtig rolle.

Bob og Helena træffer naturligvis hinanden på en vinbar, og i mangel af bedre tilbringer de natten sammen. Snart følger kvalme, opkast og tømmermænd men også nærhed.

Også i denne skotske drama-komedie indgår der sange,
og Gordon McIntyres moderne folkemusik formidles musikalsk af Nils Lassen og forestillingens to
skuespillere, Allan Klie og Stine Schrøder Jensen. Klie kender sin følsomme bølle til fingerspidserne, og Stine Schrøder Jensen viser en ny sofistikeret og sårbar side af talentet.

Peter Dupont Weiss’iscenesættelse emmer af skotsk atmosfære – godt hjulpet af Kisser Rosenquists lysdesign, der med sine små enkelspots giver mulighed for intimitet overalt i det aflange teaterrum.

Forestillingen burde komme på turné i en let forkortet udgave – dog ikke til Køge!