BREAKING DAWN 2

★★★☆☆☆

De såkaldte Twilight-film regnes for de mest indbringende teenage-gysere nogensinde, men kunstnerisk halter de unægteligt noget efter. Bill Condon, Oscar-vinder for manuskriptet til den Frankenstein-inspirerede “Gods and Monsters”, sørger dog for en grandiøse afrunding i denne femte film, uden at der behøver at være tale om en egentlig afslutning af serien.

Vi følger vampyrpigen Bella og hendes nærmeste i kamp for at beskytte deres lille familie. Spænding er der ikke meget af, og trods en vis dyrisk udstråling synes hverken Kristen Stewart eller Robert Pattison at være guds gave til skuespilkunsten. Men de er på den anden side en ganske attraktiv duo, hvis kærlighed mange teenagere kan identificere sig med, hvis man da ikke har tabt hjertet til den stornuttede Taylor Lautner, der også denne gang får lejlighed til at vise sin flotte overkrop frem.

Indpakning synes da også at være nøglen til Twilight-filmenes succes, og vi svælger os i lækre glatte billeder tilsat lettilgængelig pop. På sin vis stilsikkert produceret og lanceret i forhold til målgruppen og samtidig så slikket og beregnende, at man næsten kan høre kasseapparaterne klinge.