VALHAL

★★★★★☆

Eventyrteatret bekræfter positionen som et af Danmarks absolut bedste børneteatre med deres storslåede opsætning af VALHAL.

Gunvor Reynberg har i sit manuskript lade sig inspirere af den nordiske mytologi, men det er i mindst ligeså høj grad som iscenesætter, hun fejrer triumfer. For hun får vitterligt alle ungerne til at stråle på hver deres måde inkl. datteren Frida som robust og replikstærk valkyrie.

Det vrimler med valravne, vikinger og skjoldmøer – alle guddommeligt klædt på af Christine Brincker og omgivet af en grandiøs scenografi. Komponisten Christian Dahlberg kan også kun være tilfreds med præsentationen af hans velfungerende sange – især når de synges af Clara Rugaard-Larsen og Nanna Rossen.

Måske forekommer forestillingen rigelig lang i anden akt og måske kan handlingen være svær at følge for de mindste, men så kan man jo bare læse op på beretningerne om Thor og Odin. For stoffet rummer en særlig magi – også i denne sceneudgave, der bør kunne appellere til enhver ungdommelig Harry Potter-fan.