ANIMAL FARM

★★★★☆☆

På Amager har børneteatret Zebu lukket dørene op for nycirkuskompagniet Cikaros, der har fået den udmærkede ide at dramatisere George Orwells fremtidsgyser ANIMAL FARM. Og nej, det er bestemt ikke "Dyrerne fra Hakkebakkeskoven", som instruktøren Leiv Arne Kjøllmoen præsenterer os for, men et grumt portræt af den spirrende fascime, og derfor kun egnet til de lidt større børn.

Endvidere er det en fordel at kende bogen eller i det mindste at have set den dystre tegnefilm inden, da forestillingen lægger (for ?) stor vægt på at fortælle historien via akrobatik.

Det forstår man sådan set godt, for de medvirkende kan bestemt ikke være hyret for deres evne til verbalt at formidle en tekst. Men til gengæld får man flere flotte scenebilleder i Lea Burrows velkomponerede scenografi. Og de tre dansere – i særdeleshed Michiel van Leeuwen – imponerer ved deres kropslige kunne og evne til at give dyrerne liv, selvom man sagtens kunne have kælet mere for detajlerne.

ANIMAL FARM lægger op til diskussion, og kan nok også lokke et par videbegærlige unge menneske på biblioteket. Den skoleklasse, der var til stede denne dag, virkede ret optaget af stoffet, og at vi andre så ved, at der gemmer sig endnu mere i materialet, ændrer ikke ved, at forestillingen
trods alt må anses for værende vellykkket.