MAN SKULLE TRO JEG VAR EN ANDEN

★★★☆☆☆

Teater FÅR302 har ikke mindst i de senere år præsenteret en række kvalitetsforestillinger for københavnerne. MAN SKULLE TRO JEG VAR EN ANDEN har også passager af kunstnerisk værdi bl.a. en opfindsomt udført lille svævesekvens, men kan på den anden side ikke sige sig fri for at være en gang irriterende teateronani. En fortænkt leg for tre om de roller vi allesammen spiller…

Instruktøren Emil Hansen udnytter ellers det lille teaterrum udmærket og får varieret teaterlegene maksimalt. Men han burde have nedtonet den ellers så talentfulde Morten Burian, der for en gang skyld træder helt forkert. Humoren synes ikke at være hans force, han virker anstrengt og havde Burian investeret ægte følelser i sine store ture, ville de muligvis have virket mindre flove. Bedre går det for Torben Zeller, selvom også han kunne have bidraget med mere ægthed i håb om, at dramatikeren Ghita Makowsja Rasmussens ord kunne få scenisk liv. Kun Karin Bang Heinemeier slipper helskindet fra sin medvirken takket være en række fine og oprigtige dramatiske udtryk.

Undervejs bliver vi belønnet med flere poetiske scenebilleder tilsat velvalgt sentimental musik. Men skjule stykkets hulhed kan man trods alt ikke.