DEN INDBILDT SYGE

★★★☆☆☆

Er DEN INDBILDT SYGE Molières morsomste komedie? Man husker i al fald både Det Kongelige Teaters opsætning med Jørgen Reenberg og Folketeatrets version med Kristian Halken med smil i hjertet.

På Grønnegårds Teatret har man tildelt Morten Hauch-Fausbøll hovedrollen. Han er afgjort en kapabel skuespiller og har skabt gode karakterer i forestillinger som "Simon" på Østre Gasværk og "Tvivl" på Det Danske Teater. Men på trods af flere fine detaljer bl.a. i en bugtaler-sekvens, så forekommer han ikke i denne udgave at have det komiske format, som rollen kræver.

Der spilles generelt ganske veloplagt men også så overgearet og udvendigt, at trætheden melder sig, inden den ellers korte forestilling – lidt over en time – rundes af. Kun Bolette Schrøder formår at holde gryden i kog hele vejen – både som uskyldig datter og som lidet uskyldig hustru.

En gevinst for forestilling er de autrerede kostumer, og instruktøren Gitte Siem, der i sidste sæson atter viste sin sikre komiske timing som skuespiller i "Peters Jul", har sørget for, at løjerne forløber i et fornuftigt tempo. Men helt fri for
dårligdomme kan man ikke kalde DEN INDBILDT SYGE.