THE AMAZING SPIDER-MAN – 3D

★★★★★☆

Når vi nu igen skal belemres med 3D briller, må man glæde sig over, at det sker i forbindelse med en Spider-Man film. Og instruktøren Marc Webb har da også forstået at udnytte 3D effekterne, så det retfærdiggør endnu en omgang med den spindelvævsbefængte superhelt.

Vi genkender store dele af historien fra tidligere, men ligesom i sin gennembrudsfilmen, den eminente (50) Days of Summer, viser Marc Webb sit helt særlige talent for at skildre ung kærlighed.

Andrew Garfield, som vi husker fra "The Social Network", har overtaget rollen som Spider-Man (og dennes alter ego, Peter Parker) fra den kedsommelige Tobey Macguire, og tilfører figuren en neurotisk sårbarhed, som fænger. Og den ofte hårdkogte Emma Stone åbenbarer ægte sødme som hans udkårne og har ingen problemer med at illudere teenager. Sally Field og Martin Sheen er søde som tanten og onklen, men man savner alligevel den poetiske Rosemary Harris som den gamle tante.

THE AMAZING SPIDER-MAN 3D har en friskhed i sin tone, som holder næsten helt til slut, og tegner til at blive en af sommerens store biografsuccesser.