DESPERADO

★★★☆☆☆

Det ligner en trend: "Sex og Vold" på Husets Teater, "M.o.J.N." på Bådteatret og nu DESPERADO på Cafe Teatret. Dukketeater for voksne er IN!

Dramatikeren Anders Garfield lader tilmed hovedpersonen i DESPERADO være en dukkemager på randen af nervøst sammenbrud. Scenografen Edward Lloyd Pierce gør på raffineret vis det hvide køkken, den sorte stue og det røde badeværelse ligeså uvirkelige som de dukker, der spiller en stadig større rolle i vor plagede hovedpersons tilværelse. Og instruktøren Anders Lundorph har mange gode indfald – ikke mindst i den afsluttende publikumspræsentation. Komponisten Ulrik Bencards bidrager ligeledes positivt til forestillingen med sin underfundige stemningsmusik.

Men forestillingen står og falder med Peder Holm Johansen, der er alene på scenen i de ca. fem kvarter, forestillingen varer. Han er tydeligvis en erfaren og teknisk dygtig skuespiller – ikke mindst rent fysisk. Men han mangler her den lethed i anslaget, der kunne få os til at sluge den fragmentariske tekst. Humoren vil ikke rigtig indfinde sig, og præstationen virker rigelig mekanisk. Peder Holm Johansen har dog heldigvis momenter af ægte poesi, bare ikke nok til at hæve DESPERADO over den jævne underholdning.