LORAX – SKOVENS BESKYTTER

★★★☆☆☆

Med sine glade farver og umiddelbart iørefaldende musik henvender LORAX – SKOVENS BESKYTTER sig til et lidt yngre publikum end PIRATERNE! 3D effekterne udnyttes også hyppigere, men for de voksne bliver filmen nok en prøvelse med sin himmelråbende banale handling om drengen, der i en syntetisk verden vil plante et træ. Omvendt kan man sige, at hvis man kan få de små til at tænke lidt miljøvenligt fremfor at banke hinanden med piratvåben, så er LORAX – SKOVENS BESKYTTER måske slet ikke så tosset et tilbud.

Historien sovses dog ind i aldeles forglemmelige sange med den afsluttende godspel-inspirerede ”La’ det gro”, som absolut eneste undtagelse. Stilen er sædvanligvis den, vi kender fra diverse legetøjsannoncer, og det er næppe tilfældigt. Det virker derfor lidt hult, når der i filmen gøres oprør mod tidens kommercielisering. For tag ikke fejl : LORAX – SKOVENS BESKYTTER er som film betragtet et resultat af denne udvikling. Det forhindrer den dog ikke i at have visse visuelle og karaktermæssige kvaliteter inkl. en skøn bedstemor, som oldinge-fænomenet Betty White lægger stemme til i originaludgaven, mens Viggo Bro puster liv i den danske.

LORAX – SKOVENS BESKYTTER hører ikke til de store tegnefilm, men må vel nærmest betragtet som tilforladelig. Og verden forekommer unægtelig mere grå, når man tager sine 3D briller af og træder ud af biografen.