THE BOLLYWOOD TRIP

★★★★★★

bolly

Rolf Heim er en mand, der forstår at forene medrivende musik med visuelt dynamisk teater. Det beviste han med Nick Cave teaterkoncerten og det viser han igen her med THE BOLLYWOOD TRIP. Forestillingen minder om en krydsning mellem Gøgereden og en af de overdådige musikfilm, der stammer fra Bollywood, det indiske Hollywood. Thomas Corneliussen agerer akavet psykiater med næsten Buster Keatons ynde og Laura Müller er hans yndige øjesten.

bollywood2

Men opmærksomheden samler sig især om den karismatiske Janus Nabil Bakrawi som patienten, der måske-måske ikke er Bollywood stjerne. Det er svært at forestille sig andre danske skuespillere fylde denne komplekse rolle, men Bakrawi er alt hvad man kan ønske sig – en fatal farlig forfører, der leder tankerne hen på Yul Brynner i The King and I. Han er både overbevisende i de krævende dramatiske scener og i de sprudlende dansenumre, som forestillingen ganske passende er krydret med.

Og selvom vi bliver bevæget undervejs, forlader man teatret totalt opløftet og med lyst til at danse ned ad gaden til Stephan Grabowskis flotte musik. Bollywood-festen kører heldigvis videre på Republique et stykke tid endnu, inden den drager på turné bl.a. til England, så snyd ikke dig selv for teatersæsonens mest forfriskende musikforestilling.

republique