PIRATERNE! – 3D

★★★☆☆☆

Efter at Johnny Depp gjorde det IN igen at være pirat, var det kun et spørgsmål om tid, før vi fik en animationsfilm om pirater. Heldigvis varetages projektet PIRATERNE! 3D af instruktøren Peter Lord, som bl.a. har stået for en række film og Walther og Trofast (Wallace og Gromit). Det er garant for et engelsk lune, der gør filmen seværdig for såvel voksne som børn.

I centrum for handlingen står piratkaptajnen, der overvejer at lægge sablen på hylden og istedet sælge babytøj! Gordon Kennedy lægger på klædelig afdæmpet vis stemme til denne kaptajn, der dog drømmer om at blive kåret til årets pirat. Hans rivaler tæller bl.a. nådeløse Liz (der er i besiddelse af verdens største diamant og kan ses som en kærlig hilsen til den nyligt afdøde diamantglade Elizabeth (Liz) Taylor). Foruden pirater byder filmen også på lidet respektfulde portrætter af britiske legender som Charles Darwin, Jane Austen og selveste Dronning Victoria.

Den smukke pointe med, at også viden er guld, støtter man gerne op om, men 3D effekterne forekom mere opfindsomme i danske animationsfilm end her. Og helt samme charme som "Walther og Trofast" har piraterne og deres dyr trods alt ikke – 3D eller ej.