ATTACK THE BLOCK

★★★☆☆☆

Det kan ikke undre, at Steven Spielberg har haft øje for ATTACK THE BLOCK, for med lidt god vilje kan filmen ses som hvad der var sket, hvis E.T. var havnet i Londons slum. Spielberg benyttede faktisk Joe Cornish, ATTACK THE BLOCKS’ manuskriptforfatter og instruktør, på manuskriptet til sin mesterlige Tintin-film.

Det er dog ikke for effekternes skyld man skal se ATTACK THE BLOCK, men mere for den autentiske slang-prægede dialog. Cornish har virkelig luret dialogen blandt Londons teenagere, og samtidig fået det unge hold til at agere naturligt. Den lille gadebandes møde med en sort ulden skabning udstyret med strålende øjne og selvlysende tænder udvikler sig hastigt i uheldig retning, og snart bliver hele kvarteret udsat for angreb af en hel hær af disse ildelugtende dræberdyr.

ATTACK THE BLOCK er tydeligvis lavet på et beskedent budget og kan på ingen måder betegnes store filmkunst, men blandt halvvoksne børn kunne filmen meget vel opnå kultstatus. Dens underholdningsværdi er nemlig ikke ubetydelig, og dens humoristiske hints til diverse sci-fi og horrorfilm skal nok gøre lykke blandt fans af disse genrer.