NEXT TO NORMAL

★★★★★☆

Nørrebro Teater fortjener al mulig ros for at bringe denne juvel blandt nyere musikdramatik til Danmark. For NEXT TO NORMAL er i positiv forstand en original, der formår at inddrage psykisk syge og døde børn i en kompleks musikdramatisk sammenhæng, der virker ny og nærværende.

Instruktøren Thomas Bendixen, der har rod i musicalteatret og selv var et funklende centrum i "Crazy For You" på Det Ny
Teater, leverer en stilsikker moderne iscenesættelse, der får det bedste frem i stykket, musikken og ikke mindst
skuespillerne.

Og der er virkelig luksusbesætning på Nørrebro Teater anført af en måske lidt for ung, men ellers ganske fremragende Cecilie Stenspil, som den psykisk ustabile mor, der selv efter chokbehandlinger ikke kan komme som over tabet af sin søn. Og det forstår man så godt, sådan som han synges og spilles af Laus Høybye. Findes der en kønnere stemme blandt de danske musicalstjerner? Næppe.

Troels Lyby klarer også sin rolle som den forpinte far udemærket og Tom Jensen stjæler med sin musikalitet og humor med lethed et par scener som behandlingsivrig doktormand.

Men også forestillingens unge er det værd at notere sig. Kristina Marie Brendstrup virker dejlig naturlig som den forsømte datter, og mindst ligeså god synes hendes udkårne, den appetitlige Kenneth Müller Christensen.

Faktisk finder man ikke nogen musikforestilling i København i øjeblikket, hvor der bliver sunget og spillet så flot som her. "Singin’ In The Rain" på Det Ny Teater forekommer i sagens natur mere imponerende, men Manfred Blaimauers scenografi og kostumer til NEXT TO NORMAL fejler
bestemt ikke noget. Og selvom man ikke skal vente klassiske ørehængere som på Det Ny Teater, så går NEXT TO NORMAL nye spændende veje såvel musikalsk som dramatisk – og det er sundt og stimulerende for både hjerne og hjerte.