THE DESCENDANTS

★★★★★☆

George Clooney er favorit til årets Oscar for sin præstation som familiefaderen, der opdager, at konen, der ligger i koma
efter en bådulykke, har været ham utro. Han er også god, men man kan alligevel ikke frigøre sig fra tanken, at han charmerer sig til det meste. Men heldigvis har THE DESCENDANTS også andet at byde på.

Filmens manuskript er nemlig godt skruet sammen. Måske ikke helt så dybt, som instruktøren Alexander Payne gerne vil gøre det til, men afgjort begavet og vittigt. Følsomhed og sentimentalitet går hånd i hånd, når fatter Clooney skal forsøge at få styr på sine to piger, da konen ligger i coma.

Beau Bridges behøver i rollen som den godt brugte onkel bare et par scener til at demonstrere, at han ligesom sin bror Jeff også kan spille skuespil, og som den ældste datter får den yndige Shailene Woodley sit filmgennembrud.

THE DESCENDANTS udmærker sig iøvrigt ved at vise en anden side af Hawaii end de turistbrochurer, vi kender fra film som "Blue Hawaii" og "Hawaii". Også en fin lydside tilfører filmen den autencitet, der måske er filmens største kvalitet.

Alexander Paynes THE DESCENDANTS er ikke årets bedste film, men derimod en kvik og velspillet tåreperser over gennemsnittet.