JESUS CHRIST SUPERSTAR

★★★★★☆

Den berømmede teatergruppe Gorgerne har valgt at markere 40-året for førsteopførelsen af Jesus Christ Superstar med en koncert-udgave af dette skelsættende musicalværk. Om det er Jesus Christ Superstar, der markerer den moderne musicals gennembrud eller om vi skal tilbage til West Side Story kan dog i høj grad diskuteres, men at musicalen blev Andrew Lloyd Webbers første egentlige verdensucces hersker der ikke tvivl om.

I Pierre Westerdahls dynamiske, moderne og meddigtende iscenesættelse bruges scenen i Tivolis koncertsal opfindsomt. En trappe bliver fikst omdannet til nadverbord, og der er befriende langt fra originalernes hippiinspirerede disciple til det mere rockerinspirerede look, vi møder i den nye udgave. Man glemmer tit, at Jesus Christ Superstar er mere rockbetonet end mange af Webbers senere værker, og synes langt mere beslægtet med The Whos såkaldte rockopera Tommy.

Og er Gorgerne ikke de store skuespillere, så er de rent sangligt efterhånden på meget højt niveau. Faktisk overgår denne udgave af Jesus Christ Superstar både Det Ny Teaters Annie og Folketeatrets Sugar i vokal udførelse. Og dermed får koncertudgaven af Andrew Lloyd Webbers Jesus Christ Superstar efter talrige danske forsøg noget nær en ideel præsentation.