SINGIN’ IN THE RAIN

★★★★★★

Det Ny Teater sætter igen ny standart for visuelt overdådigt musikteater. Den magiske musical SINGIN’ IN THE RAIN passer som hånd i handske til det smukke teaterrum, hvor der trylles i grandiøs stil.

Ligesom den snart premiereaktuelle film "The Artist" foregår SINGIN’ IN THE RAIN i overgangsperioden mellem stumfilm og talefilm. men hvor "The Artist" har omsorg for den person, der ikke magter overgangen, udleverer "Singin’ In The Rain" til latter. Og grinet bliver der, når Camille-Cathrine Rommedahl skruer op for karikaturen. Mest rørende er faktisk et lille klip fra hvad skal forestille en af de første tonefilm. Her genkender man Bent Meiding, tidligere chef for Det Ny Teater. Skulle dette blive hans sceniske svanesang, kunne det ikke gøres smukkere.

Men det er den overdådige genskabelse af fortidens Hollywood kombineret med en lang række vidunderlige sange, der er denne opsætnings virkelige attraktion. De tre hovedroller kan både spilles, synges og danses endnu bedre end her, men alle gør det godt, og på en måde understreger deres almindelighed, at der er tale om tre små mennesker i en stor verden.

Musical-veteranen Lisa Kent får på overdådig vis det gigantiske menageri til at fungere. De mange komplekse sceneskift forløber helt uden mislyde, og talrige storslåede tøjkreationer kræver også en del raffinerede kostumeskift. Men Lisa Kents instruktion gør det hele til en leg. Og forestillingen bliver alt det, den skal være: Som en dans på en regnvejrsdag.