WINWIN

★★★★★☆

Tom (Thomas) McCarthy hører blandt de mest talentfulde auteurs indenfor amerikansk independent film. Han lagde suverænt ud med den både originale og uhyre velspillede “The Station Agent”, der indbragte ham en BAFTA-nominering, og formåede at følge successen op med den næste ligeså fremragende “The Visitor”, der resulterede i en Oscar-nominering. Og standarten holdes med “WINWIN” – en skæv alvorlig komedie med hjertet på det rette sted.

En af tidens store karakterskuespiller Paul Giamatti er atter fremragende som den økonomiske trængte ægtemand, der imod alle odds påtager sig ansvaret for en adfærdsvanskelig dreng. Amy Ryan (der også var glimrende i “Gone Baby Gone”) er hans hårdt pressede kone, der også forsøger at bevare integriteten i en krisetid. For det er netop filmens underliggende tema, hvor svært det kan være at holde fast i hvad der er rigtig og hvad der er forkert, når alting ramler.

Ingen tvivl om, at også WINWIN bør honoreres med en filmpris-nominering for sit udsøgte manuskript, der forstår at skildre almindelig mennesker i aparte situationer. Og Bobby Cannavale, der brød igennem med McCarthys “The Station Agent”, leverer i tilgift en festlig birolle, der også fortjener særlig opmærksomhed.