FORBUDT KÆRLIGHED

★★★★☆☆

Lesbisk kærlighed i Iran? Ja, hvorfor ikke? Veninderne Shireen og Atefeh når i al fald at snuse lidt til det, inden Atefahs bror Mehran sætter en stopper for det. Han har kastet sin kærlighed på Shireen og er som rehabiliteret narkoman ivrig efter at tage afstand fra al moralsk fordærv. Og sådan betragtes lesbisk kærlighed stadig i Iran, selvom man dog klart fornemmer på filmen, at der blæser nye vinde på den front i Teheran.

FORBUDT KÆRLIGHED giver i al fald en overraskende frimodig og moderne skildring af relationen mellem de to unge piger, og instruktøren Maryam Keshavarz lægger stor vægt på at vise den afdæmpede sensualitet mellem de to kvinder, hvor et blik og en berøring kan sige alt.

Undervejs går der lidt tomgang i historien og det store perspektiv med hensyn til konsekvenserne af de medvirkendes handlinger ses tydeligere i NADER OG SIMIN – EN SEPERATION, der rent filmisk er FORBUDT KÆRLIGHED overlegen.

Men FORBUDT KÆRLIGHED er afgjort seværdig, ja måske ligefrem nødvendig, hvis man vil have et indtryk af udviklingen i den seksuelle moral i det moderne Iran. Og så kunne mange erotiske dramaer fra vores del af verden lærer en del af FORBUDT KÆRLIGHED med hensyn til mådehold med virkemidlerne. FORBUDT KÆRLIGHED er i al fald den smukkeste lesbiske kærlighedshistorie, vi har set på film, siden "The Kids Are Alright".