MISSION IMPOSSIBLE – GHOST PROTOCOL

★★☆☆☆☆

Tom Cruise er jo ikke jordens mest spændende skuespiller, men man har dog shinet ham så meget op, at han stadig kan illudere actionhelt. Og han passer faktisk glimrende ind i Mission Impossible-universet som en hårdslående hi-tec James Bond.

Den nyeste film af slagsen har et par forrygende action-sekvenser – ikke midst da Cruise skal kravle op af en bygning og pludselig mister sin ene handske. Her viser instruktøren Brad Bird, at han stadig kan sit håndelag. Men filmen er desværre for lang, uinspireret spillet og plottet tynges af såvel klicheer som manglende troværdighed.

Selvom MISSION IMPOSSIBLE – GHOST PROTOCOL er gået pænt i biograferne i USA, er det spørgsmålet om den giver Cruises karriere, den saltvandsindsprøjtning den har behov for. I øjeblikket virker det som om, at Cruise er blevet overhalet indenom af folk som Johnny Depp, Leonardo di Caprio og Brad Pitt. og er faretruende nær på at ende som Harrison Ford. For selvom hverken Tom Cruise eller filmen er værre end så meget andet, så trænger man til, at Tom Cruise viser sit publikum, at han faktisk ikke bare er stjerne, men at han også kan spille skuespil.