SHUBIDUA – THE MUSICAL

★★★★☆☆

Fredericia Teaters SHUBIDUA – THE MUSICAL er rykket ind i på Østre Gasværk, og der bor den i grunden flot. De spektakulære videoprojektioner kommer i højere grad til deres ret, og lyden i Gasværket kan man heller ikke klage over.

Desværre har man ikke brugt den mellemligende periode på at reparere på manuskriptet, der stadig rummer uhyrligheder i såvel handling som replikker. Men så er det godt, at man blot kan sovse hele herligheden ind i tyk nostalgi parret med en del skamløs sentimentalitet. Ideen med at bruge sangen "den røde tråd" som gennemgående ide er også god, og når man så på premiereaftenen får et gensyn med de gamle Shub’ere, mærker du livets cirkel lukke sig omkring dig.

Ligesom i Abba-drengenes uhyggeligt overvurderede "Mamma Mia", så er og bliver det sangene, der er trækplasteret og som sikrer succesen. Selvom tidens tand været hård ved nogle af teksterne, så bør man ikke underkende genkendelsens glæde, og melodier besidder stadig en umiddelbar glæde og friskhed.

Fredericia Teater har samtidig landets mest entusiastiske ensemble, der både kan synge og danse. Den effektive Bjørg Gamst har overtaget forestillingens kvindelige hovedrolle fra Kristine Yde, uden at der går skår i glæden, og atter engang morer man sig over den bevægelige Kim Ace Nielsen som henholdsvis strandløve og reklamemand.

I det afsluttende musikmedley slipper instruktøren Thomas Agerholm tøjlerne, og publikum kan slet ikke lade med være med at synge med. For Shubidua har på godt og ondt været soundtracket til vores liv, og derfor forekommer det også mere end rimeligt, at de får en hyldestforestilling som denne.