HIMLEN KALDER JORDEN

★★★★☆☆

Teater Hund og Co. er rykket ind på Østerbro, hvor de i dagtimerne spiller børneteater i Krudttønden.
Methe Bendix har dramatisereret Ulf Starks fortælling "När jag besökte himlen" under titlen HIMLEN KALDER JORDEN og har selv iscenesat denne co-produktion med Teatret Masken. Det er der kommet en kær lille forestilling på ca. 45 minutter ud af.

Jeppe Ellegaard Marling fra TV-serien "Doggystyle" er et sympatisk bekendtskab i hovedrollen som drengen Jens, der helst holder sig indendøre. Jens har nemlig mistet begge sine forældre og livet udenfor skræmmer ham efterhånden så meget, at han glemmer at lege. Det ser hans forældre fra deres milde himmel og beslutter sig for at besøge ham.

Folmer Gry Kristensen og Anne Abbednæs er nuttede som de legesyge forældre, der viser deres dreng vigtigheden af at lege, således at han også selv får redskaber til åbne sin fantasi, så han aldrig er alene.

Christian Q. Clausen smågeniale scenografi bryder helt konkret hjemmets trygge rammer og og åbner dermed en helt ny verden parat til at blive udforsket.

Methe Bendix har tilsyneladende ladet sig inspirere af Hollywood-film som "Heaven Can Wait", "Here Comes Mr. Jordan" og "Mød mig på Cassiopeia", og rent musikalsk får vi en lille hilsen til "The Wizard of Oz", hvori en purung Judy Garland sang "Over the Rainbow" til Oscar-triumf.

HIMLEN KALDER JORDEN fremstår som en velkommen gave til beboerne på Østerbro og ungerne elsker Jeppe Ellegaard Marlings Jens, hvis kropssprog og livslyst forløses for vore øjne.

HIMLEN KALDER JORDEN vil være en opløftende oplevelse for de 5 til 10 årige, og deres glæde vil utvivlsomt også smitte forældre og bedsteforældre.

(Michael Søby)