SHAKESPEARE UNPLUGGED

★★★★☆☆

På selve dagen, hvor Midtjylland bankede Manchester United på fodboldbanen, har man også lagt op til dansk-engelsk fodboldopgør i Krudttønden. Scenerummet er på ganske overbevisende vis omdannet til en engelsk pup (i Danmark), hvor der spilles dart og drikkes øl, når der ikke vises fodbold på den lille TV-skærm.

Men denne aften er uheldet ude, strømmen er gået og kun en gammel transistor virker, og den har Shakespeare på programmet. Snart beruses pubbens gæster af Shakespeares poesi, ikke mindst de to stamgæster, som Andrew Jeffers og Ian Burns spiller så uimodståeligt.

De beslutter sig for at kaste bartenderen i armene på hans rødhårede drømmepige, og ænser ikke den lille servitrice, der er forelsket i bartenderen. Men kærlighedens veje er uransagelige, og selv efter at have været udklædt i dametøj for at forstå Shakespearsk kvinde, går alt ikke efter planen.

Ian Burns funkler som hårdtprøvet mur og Andrew Jeffers dødsscene fremstår som kostelig komik. Begge de herrer har tydeligvis også sans for at formidle Shakespeares gloriøse glocer, og er ikke bange for at give gamle Bill Shakespeare lidt røg, så også den yngre del af publikum i højere grad hænger på. Shakespeare uden undertekster kan nemlig godt være en udfordring for et ungt dansk publlkum, men That Theatres SHAKESPEARE UNPLUGGED forbliver stadig en ganske underholdende affære i Barry McKeenas iscenesættelse.

Men kunne dog med sindsro stramme forestillingen op med mindst et kvarter – og bartenderens sang bør være det første, der ryger – trods en troskyldig fremførelse. Og det kan ikke nægtes, at Shakespeares digtning rent sprogligt må være at foretrække på engelsk – fremført af Shakespeares landsmænd!