PÅ VEJ

★★★★★☆

En vandreforestilling gennem det berygtede Nørrebro en kold novemberaften lyder måske ikke umiddelbart tillokkende. Men faktisk er PÅ VEJ i Petra Berg Holbeks iscenesættelse en af de bedste oplevelser af sin art, som sæsonen har budt på indtil videre.

Der har bestemt været andre forestillinger, som i endnu højere grad forstod at udnytte de teatralske muligheder i forbindelse med vandre-konceptet. Men for første gang føler vi os følelsesmæssigt engageret i den person, vi følger og det gør hele forskellen. Pigen Hope rører os fra det øjeblik vi møder hende – kun iført sneakers, cowboybukser og en stumpet jakke med leopardskinsmønster.

Mobilen synes at være eneste kontaktmulighed med omverdenen, men hun er (på manuskriptplan nok lidt for) hjælpsom mod alle, som hun møder på sin vej. Hun møder Ollie, der ikke kan lade være med at pille, når hun overnatter, en gavmild veninde og en landsmand, der måske er et spøgelse? Men vi møder også en sur moster, der får os til at forstå, at Hope er blevet smidt ud hjemmefra og nu bare går rundt på gaden, hvor folk antager, at hun er luder.

Nørrebro fungerer optimalt som den fysiske ramme for forestillingen – ikke kun på grund af miljøets autenticitet, men fordi det vrimler med mennesker, så man reelt kommer i tvivl om, hvem der er medvirkende og hvem der er skuespillere.

Men først og sidst er det Marie-Lydie Nokouda, der som Hope formår at smelte vores hjerter – trods de kølige omgivelser. Hende tror vi på.