TROFAST

★★★★☆☆

Trods et par sjuskefejl har Thomas Lagermand Lundme begået et af sine mest helstøbte arbejder med den kulsorte komedie TROFAST. Denne gang er det vores sentimentale og ofte bizarre forhold til vores kæledyr, der står for skud, og vi møder tre sørgende dyreelskere udenfor og på en kirkegård for menneskets bedste venner.

Teatret Får302 lader sin efterhånden godt fasttømrede og ret vidunderlige trio af gale komedianter (Birgitte Prins, Charlotte E. Munksgaard og Pauli Ryberg) spille dyrenes efterladte og der viser sig at være stor forskel på, om man har været ejer af en hund, en kat eller et marsvin. Ensomheden har de dog tydeligvis til fælles.

Forestillingens fjerde karakter viser sig at have at noget mere pragmatisk forhold til dyrs død, selvom han klart foretrækker klassisk musik som underlægningsmusik til dyrebrænding fremfor jazz. Med helium på stemme og et tvetydigt smil på læben skaber Niels-Martin Eriksen en på een gang kær og uhyggelig nørd, som man fascineres af, men aldrig rigtig bliver tryg ved.

Scenografen Nadia Nabil får med beskedne ressourcer leget med scenerummet og instruktøren Mia Lipschitz sørger for. at vi er godt underholdt i de små fem kvarter, som denne absurde forestilling varer.