HUSKER DU?

★★★★

Teatergrad hører blandt de teatergrupper, der med størst succes introducerer det københavnske teaterpublikum for nye lokaliteter. Fordi lokaliteten altid synes valgt med omtanke og med relation til den konkrete forestilling.

Karens Minde Kulturhus klæder således forestillingen HUSKER DU? – en bevægende og lidt sentimental forestilling på ca. tre kvarter om et følsomt emne: Demens. En gammel mands fødselsdag på plejehjemet danner rammen om historien.

Minderne trænger sig på i form af flygtige erindringer som f.eks. talen ved datterens konfirmation, dansen med en smuk kvinde og konens begravelse. Ikke mindst musikken fremkalder erindringer og skuespilleren Rolf Hansen bliver i disse scener assisteret musikalsk af et par unge piger. Vi får bl.a. en del hits fra de tidlige 60ere, blandt dem "Forelsket i København", "Lille Frøken Himmelblå" og "Dansevise".

Men det er Rolf Hansens præstation, som den gamle mand, der for alvor fanger vores opmærksomhed. På et sekund kan han skifte fra danseglad ung mand til svækket olding, og Rolf Hansen finder fine udtryk for den uro, der ofte følger med lidelse. Selvom kroppen forholder sig i ro, afslører den sitrende hånd og det flakkende blik den gamle mands svære trængsler.

Da emnet også takket være dramatikeren Andreas Garfield og iscenesætter Pelle Nordhøj Kann gøres umiddelbart nærværende, kan man derfor roligt forkæle sig selv med en lille tur til Karens Minde Kulturhus tæt på Mozarts Plads ved sydhavnen. Så har man også mulighed for at prøve Kulturhusets glimrende café, hvor man på en god dag kan finde både lammegryde, fragilité-lagkage og en hånd-delle til rimelige penge.