CORN ISLAND

★★★★★★

Lad os slå fast med det samme: CORN ISLAND er et utvetydigt mesterværk, og må allerede nu kandidere til titlen som årets bedste film. Den klare enkle struktur, de dybe skuespillerpræstationer samt den sublime billedeside gør CORN ISLAND til en virkelig sjældenhed. Et sublimt sanseligt sjæledrama af fineste klasse.

En ung pige flytter med sin dukke ud på en lillebitte ø, hvis eneste beboer er en gammel mand. Han bygger et hus og lærer hendes at fiske og lave mad, og gradvist finder de en tilværelse sammen og får plantet majs på det overskydende jord. Det gamle mands største ønske er at få en efterkommer, men den unge pige har endnu ikke forliget sig med tanken, selvom det unægteligt ligger i kortene.

De unge soldater, der sejler forbi eller betragter hende fra landjorden, nærer en vis interesse for pigen, og hun har da også et godt øje til en af dem. Skæbnen vil, at han en dag skyller i land på den lille ø, og et trekantsdrama synes under opsejling. Men naturen har sin egen måde at løse problemerne på, og CORN ISLAND undergår en rystende forandring.

George Ovashvili har både blik for de sociale kontraster, køns- og aldersforskellene samt naturkræfternes evige betydning. Resultatet er et sublimt sanseligt sjæledrama af fineste klasse.