MAZE RUNNER: INFERNOET

★★☆☆☆☆

Ganske forudsigeligt måtte der kommer en to’er til filmatiseringen af James Dashners populære sci-fi roman "Maze Runner: Labyrinten", men som det så ofte sker, er den efterfølgende film ikke helt på højde med etteren. Da vi samtidig kastes hovedkuls ud i lange action-sekvenser uden at først at få karaktererne etableret og igen får en underlig uafsluttet historie, får denne film et præg af at være et vilkårligt TV-serie afsnit.

En stor del af den over to timer lange film er desuden i mere end een forstand en ørkenvandring, og de store handlingsmæssige eller visuelle overraskelser skal man ikke forvente. Vi får de obligatoriske computeranimerede ruiner tilsat nogle computeranimerede zombie-lignende skabninger samt enkelte computeranimerede rotter. Målgruppen synes at være skredet fra små til store teenagere, men hvorfor egentlig præsenterer sine børn for dette stadig mere ækle og uhyggelige univers?

Eneste formildende omstændighed må være, at spillet stadig forekommer en smule bedre end i diverse andre teenage-orienterede filmprodukter. Instruktøren Wes Ball får således fuldt ud dækkende præstationer ud af såvel Dylan O’Brien (Thomas) som Rosa Salazar (Brenda) ligesom Thomas Brodie-Sangster får alt ud af næsten ingenting i rollen som Newt. Blandt de voksne bemærker man især Giancarlo Esposito (som Jorge) og Lili Taylor (Mary).

MAZE RUNNER: INFERNOET bliver tydeligvis ikke det sidste kapitel i denne saga, men behovet for mere bør herefter være opbrugt.