CIRKUZ STENZ

★★★★☆☆

Teatret ved Sorte Hest, der stadig kan bryste sig af at være Vesterbros mest hyggelige teater, har fået besøg af dets tidligere førstedame Maria Stenz. Hun har ikke bare taget famlien med, men også guitaristen Jan Sommer samt skuespillerkollegaen Claus Bue.

Sammen præsenterer de en slags måne-cabaret, der omfatter et væld af sange og vers, hvori månen figurerer, men især efter pausen også viser, der i mere overført betydning omhandler månesyge: De melankolske og vemodige, der tilsyneladende er undfanget i tusmørket og som man oftest husker længst.

Netop det melankolske og vemodige klæder Maria Stenz. Strålende smuk er hun stadig i en alder af 75, ikke mindst når hun med glød i øjne og stemme foredrager hymnen til natten eller gi Charles Chaplins gamle vrøvlevise fra "Moderne Tider".

I Claus Bue har hun desuden fået en ideel scenepartner, der med lune kan servere hurtige sjove pointer samtidig med, at han kan synge klassiske amerikanske hits – når bare månen er med.

Sammen deler de også på kæreste vis to sammenføjede lakridssnørrebånd i bedste Lady og Vagabonden-stil, mens den yngre generation synger om "Bella Notte". Svigerdatteren Marianne Dollerup Stenz fortolker selv evergreens som "Moon River" og – mest vellykket – jazzklassikeren om "That Ol’ Devil Moon" med kyndig musikalsk assistance fra sønnen Jakob Stenz.

Da vi til slut får den uopslideligt poetiske "Kys mig godnat", kan publikum slet ikke lade være med at nynne med. Så da vi forlader stueetagen, der til lejligheden har fungeret som et særdeles lunt teaterrum, bliver det uværligt med et "tak for sangen" til Marie Stenz – og co.