COPENHAGEN SUMMER DANCE ’15

★★★★★☆

Et af danseårets absolutte højdepunkter er også denne gang Copenhagen Summer Dance i den stemningsmættede runde politigård, der til lejligheden er pyntet med røde stofstykker mellem søjlerne. Den kunstneriske leder Tim Rushton har med vanlig kreativitet sammensat et alsidigt program, der heldigvis varer en del længere end den time, som det anslås på hjemmesiden.

Der blev lagt beskedent ud med "Tabu", som tilsyneladende handlede om frustrationer forbundet med den forbudte kontakt mellem kønnene i den arabiske verden. De to danser var således udstyret med to fægtemasker, der umuliggjorde kys, og bevægede sig både til religiøst inspireret arabisk musik og i lange lydløse passager. Men maskerne skabte også en vis distance til publikum.

Mere umiddelbart tilgængelig men også noget mere løs i kødet forekom "Rak Tamid Again", hvori en god snes dansere udviste vitalitet og lethed til Chopin-musik. Man savnede dog noget substans i det samlede indtryk.

"Dancing With Anger" af Lotte Sigh var en lidenskabligt danset herredans for to, hvori Eliabe Vieira D. Abadia og Jonathan Chmelensky formåede at give stærkt fysiske udtryk for indre aggressioner samtidig med, at de kunne smelte sammen til eet hele.

Selena Muñoz imponerede med humoristisk flamencodans, og fik også både knipset, klappet og trommet til den store guldmedalje i et flot samarbejde med perkussionisten Stephan Jarl. Hun vendte heldigvis tilbage i anden del, og viste en mørkere og ikke mindre raffineret side af sit talent som afslutning på aftenens program.

Forinden havde vi da haft en smukt gensyn med de to mumielignende hvide væsener fra den prisbelønnede danseforestilling "Black Diamond" samt nydt en ualmindelig appetitlig smagsprøve fra "Stavinskijs Ildfuglen", hvor bevægelige skyformationer dannede en magisk baggrund for 11 talentfulde dansere. Endelig fik vi også en lille betagende bid af "Accordion Stories", der snart kan nydes på Tivolis skønne Pantomime Teater. og som bør være et must for enhver melankolsk romantiker.

Jo, COPENHAGEN SUMMER DANCE ’15 lover godt for den kommende sæson.