VERDENSBALLETTEN

★★★☆☆☆

Det var egentlig mest synd for arrangørerne, at denne stort anlagte ballet- og operaaften i det smukke Sølysts have ved Klampenborg delvist druknede i regn. For publikum nåede da at få nogle dansemæssige godbidder, inden der tidligere end planlagt blev sagt tak for i aften.

Vi så således alt for lidt til den yderste talentfulde og særdeles appetitlige Marcelino Sambé, der sidst henrykkede i Tivolis Koncertssal ved en festforestilling med The Royal Ballet fra London. Og Francesca Hayward var ham en betagende partner – her er et to dansere, der både klæder og støtter hinanden. Kristen McNallys koreografi virker dog lige lovlig forsigtig denne aften, men det kan meget vel hænge sammen med, at danserne ikke kunne give sig selv helt på grund af de fugtige omgivelser.

Xander Parish, der for altid vil være forbundet med musicalen "Billy Elliot", såvel som Melissa Hamilton og Roberta Marquez havde dog alle en god aften, og i det hele taget blev det ballet-indslagene, der skabte solstrejf i vandpytterne.

En tapper Jens-Christian Wandt gjorde også hvad han kunne for at holde humøret i vejret, og sang bl.a. den skønne herreduet for "Perlefiskerne" sammen med den nydelige Peter Lodahl. I tilgift fik vi den pæne engelske violinist Charlie Siem, der nedstammer fra den norske violinvirituos Ole Bull, som netop har fået sit liv dramatiseret i en stor norsk musical.

Men udendørs verdensballet kræver simpelthen godt vejr for at kunne blive vellykket, så vi må i den grad håbe på tørvejr, når man rykker videre til Tyskland, Møllerup Gods og den tilsandede kirke i Skagen.