AMERICAN HUSTLE

★★★★☆☆

David O. Russell har med film som “The Fighter” og “Silver Lining Playbook” i flere år bejlet til en Oscar. Med AMERICAN HUSTLE har han en reel chance for at hjemtage prisen, for det er en sprudlende 70-komedie med et uhyre veloplagt hold skuespillere og et sindigt konstrueret kriminalplot.

En næsten ukendelig Christian Bale fører an som svindler med private problemer. For ex-konen (som en egentlig al for ung Jennifer Lawrence forgylder) har ikke sådan tænkt at give slip på ham, selvom han har forelsket sig hovedkuls i en tidligere pole-danser (den altid glimrende Amy Adams). En hjemmepermanentet Bradley Cooper falder i parrets fælder – eller gør han?

AMERICAN HUSTLE er ikke altid lige logisk i sin opbygning, men man bærer over med det meste, fordi den er så bansat underholdende. Soundtracket opfatter naturligvis både Donna Summer og Elton John, og både kostumedesigneren og frisøren har tydeligvis været på overarbejde, men Russell giver filmen et flydende “feel”, så man glemmer alt om et dybere indhold.