GRÆSTED REVYEN 2015

★★★★☆☆

Så er der for 20ende gang dømt sommerrevy på den hyggelige kro i Græsted. Titlen "Prisgivet" henviser til, at TV Charlie noget overraskende valgte revyen i Græsted som landets bedste i 2014. Men fakta er, at revyen faktisk er bedre i år. Ganske vist savner man Troels Mallings misantropiske hypokonder, men iscenesætteren Solbjørg Højfeldt har skabt en stram og underholdende revy af den folkelige slags, der passer perfekt ind i omgivelserne.

René Richardt bærer det tungeste læs i et utal af forklædninger. Sjovest som Gnags-sangeren Peter A.G. med et kropssprog, der fik lattertårerne frem blandt publikum. Men René Richardt viser ligeledes en mere underspillet side af sit revytalent som den svage mand, hvis kone har læst "50 Shades of Grey" og nu forventer en dominerende herre i soveværelset.

Richardt bidrager også til et yndigt nummer sammen med revyens anden hovedkraft Sofie Stougaard. Som selveste Kaj og Andrea prøver de at hitte rede i, hvorfor Helle gik, selvom hun vandt, og Lars blev, selvom han tabte.

Sofie Stougaard strålede i det hele taget denne aften, og det virkede næsten som om revyhæderen sidste år havde givet hende mere selvtillid som revyskuespiller. Hun kan både tegne et bidende portræt af en parkeringsvagt og serverer sig selv som stilikon med sans for de seneste trends – så som kartoffeltryk!

Paw Henriksen dublerer for sygemeldte Robert Hansen, og viser evner både som mandestripper og som polsk indvandrer med en sprød sødme. Laura Bach lufter en ganske fin sangstemme, og fører sig frem med elegance, selv når replikkerne halter lidt.

Og så må vi ikke glemme maden. For Græsted revyen kan stadig prale med at have den velnok bedste buffet i hele revy-Danmark, og det er jo ikke uvæsenligt, hvis man skal have en vellykket revyaften.